PLAY4

Een driedaagse play-in voor muzikanten vanaf 16 jaar in een groot harmonieorkest. We studeren onder leiding van zes dirigenten een concertprogramma in, een wervelende mix van pop-, film- en klassieke muziek en verrassende solisten. Dankzij vele helpende handen mochten we de afgelopen jaren al meer dan 30 000 euro schenken aan verschillende goede doelen.

www.play4.be

PLAY4 2023 brengt 3200 euro op ten voordele van vzw Brugge(n) Bouwen.

We zijn vereerd samen te werken met Hardy Mertens. Hij brengt het symfonisch gedicht The Bridge mee vol prikkelende romantiek. Dirigent Bart en solist Yves eren in Hardy’s Vivo “El Litro” de Arabische tradities in Buñol. Anthea Deblaere neemt ons mee op een Journey through a Magical Kingdom en de Highlights van La La Land waarna Mieke De Meyer door haar programmakeuze hulde brengt aan twee sterke vouwen en tevens soleert op de zwoele tonen van Solo Bossa. Slechts een greep uit het behoorlijk uitdagend programma dit jaar!

PLAY4 2022 brengt 1000 euro op ten voordele van vzw Kukua Pamoja.

Wanneer blijkt dat een evenement als PLAY4 iets later in het jaar toch mogelijk wordt, gaan Bart en Yves in recordtempo aan de slag. De opkomst bij muzikanten en publiek is begrijpelijk iets lager. Toch is dit muzikaal een schitterende editie! Lozenzo Tuytens brengt een solo op bastuba en Yves Fernandez combineert het dirigeren tot tweemaal toe met soleren. Hij blaast ons van onze sokken op trompet en bugel. Het orkest lijkt weg te lopen van dirigent Miguel Van Vaerenbergh (zie filmpje hieronder) en Sofie Gijsbers loodst ons door woelige wateren in The Ghost Ship.

Geen PLAY4 in 2021.

In dit Van Eyck-jaar hadden we grootse plannen! Niemand minder dan Dirk Brossé zou onder meer zijn klarinetconcerto The Secret of the Mystic Lamb komen dirigeren. Het arrangement voor harmonieorkest werd speciaal voor PLAY4 geschreven. Solist Eddy Vanoosthuyse zou ook deze versie in première voor ons brengen. Maestro Brossé was ook bereid een zeer interessante workshop voor (beginnende) dirigenten te geven. Ook in februari 2022 bleek het niet mogelijk om deze (uitgestelde) plannen veilig te verwezenlijken.

Dirigentenworkshop

PLAY4 2020 brengt € 3000 op ten voordele van vzw Kukua Pamoja.

Buiten is het guur en stormachtig. Het sympathieke publiek dat komt binnenwaaien kan genieten van de solo’s van Gilles Demeurisse en Bram Mergaert. Componist Bert Appermont dirigeert de Belgische première van Chrystal Magic. Met deze wervelende editie van PLAY4 nemen we helaas ook afscheid van Tom Collier, voorzitter van PLAY Events.

PLAY4 2019 brengt € 3600 op ten voordele van vzw Kukua Pamoja.

Tien jaar PLAY4! Dankjewel aan alle mensen achter de schermen om te helpen onze droom waar te maken. Met verschillende premiéres waaronder muziek van componist Frederik Leroy en een onnavolgbare duo op het podium met solisten Jasmien Vandewalle en Bart Swimberghe werd dit een jubileum editie om nooit te vergeten. Hartelijk bedankt!

PLAY4 2018 brengt € 3300 op ten voordele van vzw Kukua Pamoja.

Wauw, wat een feest. Dankjewel aan de enthousiaste 110 muzikanten. We mochten dit jaar rekenen op de fantastische dirigent, componisten Tom Hondeghem en Kevin Houben, en werden door dirigent en trombonist Kristof Lefebvre getrakteerd op een prachtige solo. Op naar de 10de editie!

PLAY4 2017 brengt € 2500 op ten voordele van vzw Kukua Pamoja.

We zijn aan het uitblazen van opnieuw een topeditie! Rhapsodie for flute - Stephen Bulla met soliste Micheline De Waele was puur genieten. Het was met de muziek van Charley Chaplin dat Christophe Vercruysse de hele zaal meenam. En de overweldigende natuurkrachten kwamen aan bod met dirigent Bjorn De Kock in The power of the megatsunami. Volgende jaar op naar de 9de editie en al stiekem dromen van de 10de editie.

PLAY4 2016 brengt € 3000 op ten voordele van het Bouwkamp Tanzania.

Dat we kunnen rekenen op enthousiaste muzikanten zal geweten zijn. In nauwelijks 30 minuten schreven meer dan helft van de muzikanten in voor de 7de editie van PLAY4 2016. Een fantastische trompet solo van Thomas Mellaerts, een virtuose klarinetsolo van Bart Watté en een ravissant optreden met jazzy zangstijl door Kaatje Chiers werden dan ook onder daverend applaus onthaald door een uitverkochte zaal. Dank je wel aan alle helpende handen om dit mogelijk te maken!

PLAY4 2015 brengt een recordbedrag op van maar liefst € 4000 ten voordele van het Bouwkamp Tanzania.

Ondertussen zijn de twee overnachtingen voor de muzikanten een vaste waarde in het PLAY4 weekend. Dat de muzikanten enthousiast zijn mochten we dit jaar opnieuw ervaren bij de inschrijvingen. Na 2 dagen waren er 80 muzikanten ingeschreven. We mochten ook voor het tweede jaar rekenen op het productiehuis Ugly Children! De solisten Jan Huysentruyt en Pieter Vandermeiren konden rekenen op vele bewonderende oohs en aahs, op naar de volgende editie!

Jublieum editie PLAY4 2014 brengt € 2100 op ten voordele van 3 sociale projecten.

Dat 5 jaar PLAY4 een feest moet worden is duidelijk. Daarom bieden we de muzikanten een extra overnachting aan. We steunen met de opbrengst Vlamingen helpen Tjernobilkinderen, Bollé Bollé een ook een nieuw project Bouwkamp Tanzania . Het producitiehuis Ugly Children maakt voor ons een documentaire, flashmob en een opname van de generale repetitie en concert. Het resultaat kan u hier bewonderen! De indrukwekkende solo's van Anthony Devriendt en Kevin van Giel worden door het publiek enthousiast onthaald.

PLAY4 2013 brengt € 2400 op ten voordele van 6 sociale projecten.

Een volle zaal die enthousiast recht springt voor een staande ovatie, wat moet er meer zijn? We mogen dank zij de hulp van velen opnieuw 6 sociale projecten steunen. Dirigent Wouter Loose trakteert ons op een fantastisch solo in The hall of the mountain king gearrangeerd door B. Geldard.

PLAY4 2012 brengt € 1500 op ten voordele van 6 sociale projecten.

Het vriest dat het kraakt en het heeft gesneeuwd maar de zon die Studio 2 boven het podium heeft gemaakt zorgt voor een warme sfeer op het concert. Geen uitverkochte zaal deze keer, maar tevreden muzikanten en een warm publiek keren zondag avond huiswaarts. De hartverwarmende solo van Bjorn Verschoore en de schitterende performance van zanger Reinhard Andries maken deze editie eentje om nooit te vergeten. We verwelkomen een nieuw sociaal project: 't Scharnier.

PLAY4 2011 brent € 2500 op ten voordele van 5 sociale projecten.

We zetten een limiet op het aantal muzikanten en moeten jammer genoeg enkele muzikanten teleurstellen. We worden verrast door een massale opkomst en zijn niet helemaal voorbereid op een volle zaal. Het concert begint bijna een half uur later dan gepland maar is een schot in de roos. We brengen een variatie op de Sandpaper ballet in VTI Brugge stijl, elke afdeling is vertegenwoordigd. In The Typewriter is Astrid Lecluyse secretaresse van dienst. We verwelkomen 4 nieuwe sociale projecten.

PLAY4 2010 eerste editie

De eerste editie is een succes. Met 60 muzikanten blazen we het dak er af in het VTI Brugge. De solist Bart Lagacie brengt op onnavolgbare wijze de Bumble Bee op basklarinet en Nicolas Viertraete verrast het publiek met een solo op xylofoon.

Clarianokwartet meets Ginga Mundo ten voordele van Projeto Mandinga.

09-05-09 om 20u in het St.-Rembertcollege te Torhout

Zaterdag 9 mei 2009, iets na 20u start een wondere muzikale reis, begeleid door dansende klarinetklanken, in combinatie met de vechtdans capoeira. We maken kennis met de berimbau, de pandeiro, de atabaque en typische capoeirasongs. Het wordt een totaalspektakel met vecht-, dans-, zang- en klarinetkunst dat smaakt naar meer.

Met dank aan:

De opbrengst van dit project is vergelijkbaar met een maandloon van een leerkracht in de school.