Clarinets on Stage

In slechts 4 dagen werd er met 3 klarinetensembles 3 verschillende programma's ingestudeerd onder leiding van enthousiaste professionele klarinettisten.

www.clarinetsonstage.be

Clarinets on Stage 2020

De geplande editie van 8-11 april werd uitgesteld naar 21-24 augustus. Maar helaas dienden we deze ook te annuleren door de wereldwijde coronapandemie

Clarinets on Stage 2018 met slotfestival in Gent

Voor deze derde editie wordt een bijkomend luik toegevoegd aan de stage voor amateurklarinettisten. Eddy Vanoosthuyse (Klarinetsolo Brussels Philharmonic/prof. Koninklijk Muziekconservatorium Gent en Luik/artistiek directeur International Clarinet Competition Ghent) nodigde zijn collega aan het Brussels Philharmonic Anne Boeykens, Freddy Arteel (voormalig klarinetsolo Antwerp Symphony), Pascal Moraguez (klarinetsolo ‘Orchestre de Paris’, prof. ‘Conservatoire National SupĂ©rieur de Paris’ en Conservatoire de Lausanne) en Antonio Tinelli (prof. Conservatorio di music N. Piccinni Bari/artistic director S. Mercadante Competition Bari) uit. Het team wordt aangevuld door basklarinettist Marc Kerckhof (solist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen/prof. basklarinet Koninklijk Conservatorium Gent).

Clarinets on Stage 2017 in Mesen

We zijn voor het eerst te gast in de toplocatie Peace Village in Mesen! We werken in 3 groepen, per groep worden docenten aangesteld die het niveau van de groep kennen en erin gespecialiseerd zijn. De basis van de stage is samenspel, zo wordt er onder begeleiding van bekwame docenten gewerkt in grote klarinetchoirs. Aanvullend worden er ook individuele lessen gegeven.

Clarinets on Stage 2016: 90 klarinettisten nemen deel aan de eerste editie!

Het concert Clarinets on Stage was de apotheose van een vierdaagse waarin we met 11 professionele dirigent / klarinettisten met 3 ensembles musiceren. Voor de kleinsten werd er een workshop workshop klarinet verzorgd. Na deze workshop speelden en zongen zij mee op de tonen van "Klarinetfeest" samen met de 80 klarinettisten uit het klarinetchoir van Clarinets on Stage 2016!